Finland / Suomi

Neljäs kansainvälinen teemapäivä ”Lumoudu kasveista” (Fascination of Plants Day) 2017 järjestetään toukokuussa 2017. Euroopan kasvitutkijoiden järjestön EPSO:n ideoima päivä tuo esiin kasvien ja kasvitutkimuksen merkitystä, uusinta tutkimustietoa ja niiden tarjoamia ratkaisuja esimerkiksi ympäristöongelmiin ja yhteiskunnallisiin kysymyksiin. Teemapäivän tarkoituksena on innostaa toimijoita ympäri maailmaa osallistumaan päivään omalla kasviaiheisella tapahtumallaan. Lumoudu kasveista -päivä nostaa kasvit puheenaiheeksi luomalla vuorovaikutteisia yleisötapahtumia kahviloihin, puistoihin, luentosaleihin ja julkisiin tiloihin.

Järjestä oma kasviaiheinen tapahtumasi ja tule mukaan!

Järjestä oma kasviaiheinen tapahtumasi 18. toukokuuta tai muulloin viikolla 20 (15.-21. toukokuuta). Ota yhteyttä Suomen koordinaattori Karen Sims-Huopaniemeen karen.sims-huopaniemi@helsinki.fi ja kerro ideasi. Saat käyttöösi Lumoudu kasveista -päivän kampanjamateriaalit ja lisää tietoa. Tehdään yhdessä hieno tapahtuma!

Myös koulut, seurat, liitot, järjestöt, median edustajat ja yksityiset ihmiset ovat tervetulleita mukaan! Monet kasveihin liittyvät yritykset ja yhteisöt avasivat ovensa jo viime vuoden Lumoudu kasveista -päivien aikana ja tarjosivat mukavia tapahtumia koko perheelle. Toistetaan sama tänäkin vuonna! Lumoudu kasveista -päivä ja teemaviikko tarjoavat hyviä mahdollisuuksia myös tiedotusvälineille tutustua tutkijoiden, viljelijöiden, poliitikkojen ja teollisuuden edustajien välityksellä kasvien maailman viimeisimpiin saavutuksiin.

Kasvit kiehtovat, sillä maahan istutetuista siemenistä versoo jatkuvasti uutta elämää – ja koko ihmis- ja eläinkunnalle välttämätön sato. Kasvit ovat elämämme perusta, sillä ne tuottavat auringon voimalla lähes kaiken ihmisten ja eläinten ravinnoksi soveltuvan biomassan. Kasvibiologien arvioiden mukaan maapallollamme kasvaa noin 250 000 erilaista kasvilajia.

University of Turku

University of Eastern Finland, Joensuu/Kuopio

University of Oulu

VTT, Technical Research Centre of Finland

Nämä yhteisöt osallistuvat Lumoudu kasveista-päivään 2017 . Jos haluatte osallistua, ottakaa yhteyttä Suomen koordinaattori Karen Sims-Huopaniemeen.

University of Helsinki
Helsinki
http://blogs.helsinki.fi/lumoudukasveista/

 • -- Video competition
  Järjestämme yläasteikäisille (luokat 7-9) kilpailun 18.5.2017 lumoudu kasveista – päivän yhteydessä. Palkintona 1000 € luokkasi tilille ja mahdollisuus osallistua Pohjoismaiden ja Baltian-maiden väliseen kilpailuun! Miksi kasvit ovat niin kiehtovia? Miksi ihmiset tarvitsevat kasveja? Tee lyhyt video aiheesta “Ihmiset ja kasvit”, joka osoittaa kuinka kiehtovia kasvit ovat ja miksi ne ovat meille tärkeitä.
  In conjunction with Fascination of Plants Day 2017, we are arranging a video competition for secondary school children (grades 7-9). First prize will be 1000 € for the winning video’s class and the chance to compete with other competition winners from the Nordic and Baltic countries! Why are plants fascinating and why are humans dependent on them? Make a short film on the topic “Humans and Plants” showing how fascinating plants are and why they are important to us.
  competition competition
  - 1 February - 18 May 2017
  - Finland
  Target audience: learners 10 - 14, students
  Organizer: Lumoudu kasveista teemapäivät 2017
  http://blogs.helsinki.fi/lumoudukasveista/video-kilpailu-competition/