Denmark

Den 18. maj 2017 bliver den fjerde internationale "Fascination of Plants Day". 2017 Den europæiske organisation for planteforskning, European Plant Science Organisation (EPSO) har taget initiativ til og koordinerer en helt særlig dag for planter, Fascination of Plants Day, hvor vi sammen planter virtuelle og spirende frø i den kollektive bevidsthed for at gøre opmærksom på planters afgørende betydning for både det sociale, miljømæssige og økonomiske landskab nu og i fremtiden.

Alle er velkomne til at deltage i dette initiativ!

Alle institutioner, organisationer, virksomheder og foreninger mv. kan medvirke ved Fascination of Plants Day og få grafisk materiale via www.plantday.org. Arrangementer kan annonceres her, men markedsføring i øvrigt varetages af værtsinstitutionen. Ønsker du at stå for et arrangement, bedes du kontakte

Planteforskere og andre eksperter opfordres til at tilmelde foredrag, som kan bestilles af gymnasier mv. mellem den 2. og 31. maj 2015.

Ønsker du at stå for et arrangement eller tilmelde et foredrag, bedes du kontakte

Planter er fascinerende. Planter er unikke organismer, der kan producere sukker ud fra blot sollys, CO2 og vand. De har koloniseret og tilpasset sig til næsten enhver niche på planeten, og det anslås, at det samlede antal plantearter er omkring 250.000. Planternes unikke evner gør dem til de primære producenter af biomasse, der forsyner os med mad og råstoffer til fremstilling af bl.a. papir, medicin og energi og ikke mindst skønne landskaber.

Følgende institutioner vil deltage i Fascination of Plants Day 2017. Hvis du også ønsker at tilslutte dig dette initiativ, bedes du kontakte din nationale koordinator or the EPSO Coordinator Calum.Mackichan@epsomail.org